Napi ige Advent 2. vasárnapjaVilma, valamint Csaba, Sebõ, Sebestyén napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
05
Napi ige Advent 2. vasárnapja Vilma, valamint Csaba, Sebõ, Sebestyén napja

Taníts engem utaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak... (Zsolt 86,11(külső hivatkozás))

Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. (Jn 14,6(külső hivatkozás))

Advent 2. vasárnapja

Olvasmányok: Lk 21,25–33(külső hivatkozás) és Jak 5,7–8(9–11)(külső hivatkozás)

Lekció: Róm 15,4–13(külső hivatkozás)
Ézs 63,15–64,3(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: Lk 13,6–9(külső hivatkozás)

Úrvacsorai gondolatok

2020–21-ben az úrvacsora felé fordul tekintetünk. Minden alkalmat felhasználva próbáljuk megsejteni és megragadni a nagy titkot: Isten látható-ízlelhető szeretetét. A mai ünnepen ezt a mondatot vigyük magunkkal tarisznyánkban:

Nem a látványpékség terméke, hanem az élet Urának tápláló, mással nem helyettesíthető ajándéka. (Hafenscher Károly)

 

Lelki útravaló a mai napra

„S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz. Igen, az utaknak értelmük van. De ezt csak az utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.” (Márai Sándor)
A mai két ige: párbeszéd az útról. A nyomorult, életéért aggódó, dezorientált ember kétségbeesetten kéri Istent, hogy figyeljen szavára, és mutassa meg neki, merre kell mennie: „Taníts engem utaidra, Uram…” Jézus adja meg erre az örök kérdésre a választ. De nem úgy, ahogy azt az útkereső ember várná. Nem úgy beszél, mint a politikusok, akik csakis jobbra vagy csakis balra akarják irányítani az embereket, hanem önmagát kínálja fel alázatosan. Ő és csakis ő az út, amely az Atyához vezet. Ez pedig azt jelenti, hogy azonosulunk ővele, és most már nem céltalanul bolyongunk a világban, nem egyszerűen a magunk feje után járunk, hanem engedjük, hogy célba juttasson minket.
A sok istentagadó verset is írt Zelk Zoltán élete végén ilyen sorokat is papírra tudott vetni:
„Barátaim azt hiszik, hogy fekszem,
nem tudják, már járni tanulok
megadóan, Isten oldalán.”
Igen, talán csak az utolsó pillanatban, közvetlenül a cél előtt értünk meg mindent.

*

Taníts engem utaidra, Uram! Mert ahová te mégy, oda megyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahogy te a Golgotára mentél, úgy szeretném én is felvenni a keresztemet, hogy kövesselek téged. Vallom, hogy még a halál sem választ el engem tőled, hiszen azt is mondtad, hogy te élsz, én is élni fogok. Hála neked, hogy utadon az örök életre vezetsz. Ámen.

Szerző: Fabiny Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."