Napi igeAdél, valamint Ferenc, Valér napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
29
Napi ige Adél, valamint Ferenc, Valér napja
Napi igék

Megszabadítom őket minden vétküktől, amelyet elkövettek, és megtisztítom őket. Az én népem lesznek… (Ez 37,23b-c)

Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? (1Kor 3,16)

Olvasmányok

Jel 15,1-4Józs 20,1-9

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Hazafelé közeledve, meglátva a templom tornyát, tudom, hamarosan otthon vagyok. De ennél jóval többet jelent ez számomra. És számodra? Amikor meghallod a harang hangját, amikor megfogod a templomkapu kilincsét, mi az, ami eszedbe jut? Mit meséltek neked a harang hívó hangjáról, és mit mesélsz te a rád bízottaknak erről a csodálatos zenéről? Emlékeztet téged is arra, hogy te is e világ templomtornya vagy a környezetedben élőknek? Mert téged is néznek, rád is figyelnek, hogy a kapott talentumaidat miként tudod kamatoztatni. Mert mindannyian a világ templomtornyai vagyunk.

Életünket úgy kell éljük, hogy iránymutatója, világossága lehessünk ennek az egyre sötétebb világnak. Mert az életünk küldetése, hogy megmutassuk, mit jelent a hitünk Krisztusban, és melyek az élet valós értékei. Hogy megmutassuk, mindenkiben vannak értékek, csak újra és újra meg kell csiszolni azokat, mint a gyémántot, hogy minél fényesebb és ragyogóbb lehessen.

Tudod, hogy mennyire fontos a léted, hogy mennyire különleges vagy Isten szemében? Mert hordozod azt a kincset, amelyet a keresztség által és azóta is naponként szeretne megőrizni benned mindenható Istenünk. Mert azt a munkát, amelyet elkezdett benned, szeretné veled mindennap folytatni, hogy az ő Lelke ragyogjon belőled, és fényeskedhess az ő szeretete által.


*

Urunk, kérünk, nyisd meg szemünket, szívünket, hogy meglássuk és tovább is adhassuk mindazt, amit ránk bíztál. Segíts, hogy lámpásai lehessünk ennek a világnak a te örök világosságod által. Mert az igazi világosságot te adod nekünk, hogy ne csak örökösei, hanem hordozói is lehessünk végtelen kegyelmednek. Hálát adunk neked, mennyei Atyánk, hogy templomoddá lehetünk! Ámen.

Szerző: Kalincsák Balázs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."