Mindszenty breviáriumtovábbi tartalma

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
21
Mindszenty breviárium további tartalma

„Mindszenty Breviárium” első és második kiadása Főpásztorunk 1945-től 1956-ig terjedő életszakaszáról adott tömör áttekintést. A következő oldalakon folytatni kívánjuk a Nagy Magyar Főpapnak az Egyházért és Hazáért való egyedülálló küzdelmének szemelvényekbeni ismertetését.

A szovjet megszállás alatti hősi és a vértanúságot is vállaló kiállásával, valamint az emigrációban végzett „missziós” munkájával megismertette a kommunizmus igazi arcát, és az orosz imperializmus alattomos, hódító szándékát.

A földkerekséget átfogó lelkipásztori útjaival, a szó szoros értelmében „halálra” dolgozta magát. Legutolsó dél-amerikai lelkipásztori útjáról 1975. IV. 20-án betegen érkezett vissza Bécsbe, ahol sürgős operációját követően május 6-án hősi lelkét visszaadta Teremtőjének. De Mindszenty József a Főpásztor most is köztünk él, nem testileg, de Végrendeletével szellemileg! Ahogyan azt König bécsi bíboros-érsek azt temetésén megfogalmazta:

Defunctus adhuc loquitur – HOLTÁBAN IS BESZÉL!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."