Megtért muszlimMagyarországra való befogadásáért

Vágóné Kati

Reggeli ima19 imádkozás /layout/img/logo.png
Beküldte: Vágóné Kati🙏🙏🙏🙏 | 02/24/2021 11:37

Feb
24
Megtért muszlim Magyarországra való befogadásáért

Sári Gabriella szociális testvér február 13-án kelt kérése és hírek február a 19-ei tárgyalásról:

… Imát szeretnék kérni a muszlim-missziós csapatunk legaktívabb tagjáért, aki egy volt muszlim, iráni menekült, és jelenleg Magyarországtól kérelmezi a befogadást. Ez már 3 éve tart, de még csak most lesz a másodfokú tárgyalása, első fokon (a bevándorlási hivatal által) elutasították. A jövő péntekre kitűzött bírósági meghallgatás az utolsó lehetőség tehát, hogy Magyarország megadja számára a menekültstátuszt és hosszú hányattatás után biztonságra leljen itt a 11 éves kisfiával együtt.
Sokan, akik ismerjük és szeretjük Abouzart és Armint, nagy aggodalommal várjuk a tárgyalást, hiszen ha elutasítják őket, akkor Magyarország visszatoloncolja őket Iránba, amire volt már több példa. Ez végzetes lehet számukra, mert a nemzetközi sajtóban is számos cikk, riport jelent meg velük és róluk, ahol bátran tanúságot tettek arról, hogy miért hagyták el az iszlámot. Abouzar az útja során, Bulgáriában találkozott Jézussal, ott keresztelték meg. A várakozás hosszú évei alatt egyre mélyült a hite, sőt egy nemzetközi muszlim-missziós szolgálat képzésén profi evangelizátorrá képezték (online, természetesen). Tanítványai vannak, Szerbiában és Magyarországon élő egykori muszlimok. Armin is nagyon vágyott a keresztségre, őt tavaly ősszel meg is kereszteltük. Most Győrben élnek és várakoznak. Egy fiatal rendtársam, Rácz Boró magyarra tanítja őket.
Kérlek Benneteket, hogy fogadjátok őket a szívetekbe és imádkozzatok értük!

Köszönettel: Sári Gabriella szociális testvér, Rácz Boró nevében is

A bíróság február 19-ei döntésének rövid összefoglalása:

A bíróság "jogellenesnek" ítélt és megsemmisített minden eddigi döntést. A bevándorlási hivatalt kötelezte, hogy újra megvizsgálják az ügyüket, hogy jogosultak-e menekültstátuszra (vagy másfajta védelemre) Magyarországon az őket Iránban fenyegető üldözés / veszélyek miatt. Tehát vissza a startvonalhoz, mindent elölről kell kezdeni. Ez tulajdonképpen jó hír, ahhoz képest mindenképp, hogy végleges elutasítást is kaphattak volna. Viszont ahhoz képest rossz, hogy most egyszerűen megkaphatták volna a magyar (és EU-s) jog szerint nekik valóban járó védelmet és akkor vége lehetett volna a küzdelemnek. Így akár újabb egy évig is pingpongozhatnak velük és a kisfiú már nehezen bírja ezt. 5 éve hagyták el Iránt és még mindig bizonytalanságban élnek. Újra megköszönöm az imát és kérem, aki tudja, folytassa!
(A kép Abouzar festménye)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."