Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédSzent Pál apostol megtérése

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
25

Isten jelenléte

Ahogy itt ülök, elképzelem, ahogy Isten szeretettel néz engem, és őriz a létben.
Elidőzöm néhány percig ennél a gondolatnál.

Szabadság

Isten segí­tségét kérem,
hogy elszakadjak elfoglaltságaimtól,
megnyí­ljak Előtte erre az imaidőre,
átéljem a szeretetet, és Őt még jobban szolgálhassam.

Szerető figyelmesség

Segíts, Uram, hogy mindig tudatában legyek annak, hogy Tőled kaptam az életet. Köszönöm neked az élet ajándékát. Taníts meg lelassulni, elcsendesedni, és élvezni az örömöket, amiket számomra alkottál. Hogy vegyem észre a szépséget, ami körülvesz. A hegyek káprázatos ormait, a tavak nyugalmát, a virágszirmok törékeny szépségét. Állandóan tudatában akarok lenni annak, hogy ez a gyönyörűség mind Tőled származik.

Isten igéje

Mk 16, 15-18

Aztán így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak.”

Gondolatok a mai olvasmányhoz

  • Egy alkalommal Jézus azt mondta, hogy az ő megbízatása "Izrael házának elveszett juhaihoz" (a zsidó néphez) szól. Itt viszont, mielőtt elhagyja a földet, és felemelkedik a mennybe, azt mondja követőinek, ne húzzanak határokat igehirdetésük elé: küldetésük az egész pogány világ számára adatott.
  • Szent Pál sorsa példázza ezt legjobban. Ma ünnepeljük az ő különleges elhívását azután, hogy átadta magát Krisztus ügyének. Mostantól senki sem maradhat a kereten kívül, ha Jézus üzenetének terjesztéséről van szó.

Párbeszéd

Beszélgess Jézussal a most olvasott szentírási szakaszról. 
Mi ragadott meg benne?
Talán lassan tudatod felszínére emelkedik egy beszélgetés, amiben részt vettél, egy történet, amit nemrég olvastál.
Hogyan kapcsolódik az olvasott evangélium szavaihoz, ami eszedbe jutott, megvilágítják-e egymást?

Befejezés

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek Istennek,
miképpen kezdetben, most és mindenkor, és mindörökkön örökké.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."