Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi tizenharmadik hét – szombat

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
02

Jelenlét

Add, Uram, hogy megnyíljak előtted most, hogy magam mögött hagyom a világ gondjait. Tölts fel békéddel, szereteteddel.

Szabadság

Ahhoz kérem kegyelmedet, hogy higgyem el, mivé válhatnék és mi mindent tehetnék, ha hagynám hogy te, Istenem, szeretett Teremtőm, továbbteremts, vezérelj és alakíts engem.

Tudatosítás

Hogy érzem ma magam? Fáradt vagyok? Ideges? Nem vagyok formában? Ha ezek bármelyike fennáll, el tudom-e engedni a gondot, ami most megzavar?

Isten igéje

Mt 9,14-17
Akkor odajöttek hozzá János tanítványai, és megkérdezték: »Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid pedig nem böjtölnek?« Jézus így felelt nekik: »Vajon gyászolhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek azonban a napok, amikor elveszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára nyers szövetből foltot; mert kiszakad a folt a ruhából, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe, mert különben a tömlők szétrepednek, s kiömlik a bor is, meg a tömlők is tönkremennek. Az új bort új tömlőkbe töltik, így mind a kettő megmarad.«

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Új bort új tömlőkbe. Az igazi változás mindig nehezünkre esik, gyakran próbáljuk megúszni úgy, hogy csak a felszínen változtatunk. De Jézus figyelmeztet, hogy ez még rosszabb is lehet, mint ha nem változik semmi. Áttekintem az életemet, hogy hol van szükség változtatásra, s kérem Isten kegyelmét, legyen bátorságom megtenni, amit muszáj. A világért is imádkozom, ahol olyan nagy szükség volna változtatásokra. 
  • Jézus arra hív, hogy éljünk a jelenben: a vőlegény még a tanítványokkal van, ez az öröm ideje. Eljön az idő, amikor elviszik, s akkor szomorkodni fognak. Rengeteg időt és energiát pazarlunk a jövőért aggódva, vagy múltbeli elszalasztott lehetőségeken bánkódva. Pedig a jelen az, ami a miénk, legyünk hálásak azért, amink most van, és éljük a lehető legteljesebben jelen életünket.

Imabeszélgetés

Néha elgondolkodom, mit mondanék neked, Uram, ha személyesen találkoznánk. Azt hiszem, így szólnék: Köszönöm, Uram, hogy mindig velem voltál. Biztosan tudom, hogy voltak idők, amikor ölben vittél. Amikor a Te erődből jutottam túl az élet nehéz szakaszain.

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."