Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi nyolcadik hét – kedd

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
30

Jelenlét

Minél jobban ráhagyatkozunk Istenre, annál inkább érezzük jelenlétét. Napról napra közelebb vonz magához szerető szíve.

Szabadság

"Mint kisdiákot, úgy tanított Isten ezekben a napokban" (Szent Ignác). Arra gondolok, hogy még sok mindenre meg kell, hogy tanítson. Kérem kegyelmét, hogy meghalljam tanítását, és engedjem, hogy hasson rám.

Tudatosítás

Segíts, Uram, hogy egyre inkább tudatában legyek jelenlétednek. Taníts, hogy felismerjelek másokban. Tölts hálát a szívembe, mikor mások gondoskodása közvetíti felém szeretetedet.

Isten igéje

Mk 10,28-31
Ekkor megszólalt Péter: »Íme, mi elhagytunk mindent és követtünk téged!« Jézus azt felelte: »Bizony, mondom nektek: mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, nővéreit vagy apját, anyját, a gyermekeit, vagy földjeit értem és az evangéliumért, százannyit kap már most, ebben a világban: házakat, testvéreket, nővéreket, anyákat, gyermekeket és földeket, bár üldözések között; az eljövendő világban pedig az örök életet. Sokan lesznek elsőkből utolsók és utolsókból elsők.”

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Adjunk teret imánkban azoknak, akik meghallották az evangélium hívását, és „mindenüket elhagyták”. Kérjük, hogy váljanak útjelzővé és biztatássá mindazok számára, akik követni akarják Jézust.
  • Ki az első, és ki az utolsó? Kérem Istent, áldja meg ítéleteimet, hogy mindig Neki hagyjam meg az utolsó szót, és tegyek meg minden tőlem telhetőt azért, hogy mindenkivel egyformán bánjak. Kérem a kegyelmet, hogy különösen figyeljek oda a gyengékre, szegényekre és azokra, akikkel mások nem törődnek. 

Imabeszélgetés

Uram, tudom, hogy mikor hozzád fordulok, nincs szükség szavakra. Belelátsz a szívembe. Ismered vágyaimat, tudod, mire van szükségem. Kezedbe helyezem magamat.

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."