Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi huszonötödik hét – hétfő

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20

Jelenlét

Amikor eléd jövök Uram, tudom, hogy Teremtőm jelenlétében vagyok. Szeretetből teremtettél. Hajam szálait is számontartod. Ó, Uram, a legnagyszerűbb dolog jelenlétedben lenni!

Szabadság

Köszönöm, Uram, a szabadság ajándékát. Add, hogy mindig téged akarjalak követni. Tarts meg utadon, és add, hogy sose felejtsem el szeretetedet és azt, hogy te minden embernek gondját viseled.

Tudatosítás

Életem rohanás, Uram. Gyakran legjobb szándékaim megvalósulatlanul maradnak. De tudom, hogy te velem vagy mindenben, amit teszek vagy mondok, és mindenkiben, akivel találkozom a mindennapokban.

Isten igéje

Lk 8,16-18
Senki sem gyújt világot azért, hogy befödje valami edényfélével, vagy hogy az ágy alá tegye. Inkább a tartóra teszi, hogy aki csak belép, lássa világát. Mert semmi sincs úgy elrejtve, hogy elő ne kerülne, és nincs titok, ami ki ne tudódna, és nyilvánosságra ne kerülne. Vigyázzatok, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, még kap hozzá; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amiről azt véli, hogy az övé.”

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Jézus azt várja követőitől, hogy fényük látható legyen mások számára is. Nem azt kéri, hogy játsszuk meg magunkat, hanem hogy éljünk a kapott világosság szerint. Előfordul, hogy ez kihívást jelent. Isteni segítségre van szükség, hogy szilárd hitünk szerint éljünk, amikor ezért kigúnyolnak, vagy akár fizikailag is bántalmaznak, üldöznek. De Jézus megígérte, hogy velünk lesz a világ végéig, és kiapadhatatlan segítségével támogat minket.

Imabeszélgetés

Néha elgondolkodom, mit mondanék neked, Uram, ha személyesen találkoznánk. Azt hiszem, így szólnék: Köszönöm, Uram, hogy mindig velem voltál. Biztosan tudom, hogy voltak idők, amikor ölben vittél. Amikor a Te erődből jutottam túl az élet nehéz szakaszain.

Befejezés

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindenkor és mindörökkön örökké.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."