Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi huszonhetedik vasárnap

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02

Jelenlét

"Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket." Itt vagyok, Uram. Eljöttem, hogy veled legyek. Gyógyító erődre vágyom.

Szabadság

Kérem a kegyelmet, hogy el tudjam ereszteni azt, ami foglalkoztat, és nyitott szívvel fogadjam Isten kéréseit. Hagyjam, hogy szerető Teremtőm formáljon és vezessen.

Tudatosítás

Hogy érzem magam? Derűs vagyok, és könnyű a szívem? Vagy nyomaszt valami? Talán nagyon nyugodt, békés vagyok, és örömöt okoz, hogy itt lehetek. De ugyanígy, lehet, hogy ideges vagyok, talán aggódom vagy bosszankodom valami miatt. Elismerem valós lelkiállapotomat. Isten a valós önmagamat szereti.

Isten igéje

Lk 17,5-10
Az apostolok ekkor azt mondták az Úrnak: »Növeld bennünk a hitet!« Az Úr ezt felelte: »Ha csak akkora hitetek lesz is, mint egy mustármag, és ennek az eperfának azt mondjátok: ‘Szakadj ki tövestől és verj gyökeret a tengerben!’, engedelmeskedni fog nektek. Ki mondja közületek szolgájának, mikor az szántás vagy legeltetés után hazatér a mezőről: ‘Gyere gyorsan, ülj az asztalhoz?’ Nem azt mondja-e neki inkább: ‘Készíts nekem vacsorát, övezd fel magad és szolgálj ki, amíg eszem és iszom, azután ehetsz és ihatsz majd magad is’? Csak nem köszöni meg a szolgának, hogy megtette mindazt, amit parancsolt? Így ti is, amikor mindent megtesztek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: ‘Haszontalan szolgák vagyunk, csak azt tettük, ami a kötelességünk volt!’«

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Kölcsönös kihívásnak tekinthetjük Jézus és a tanítványok párbeszédét. Először a tanítványok kérik Jézust: “Növeld bennünk a hitet”. Tudták, hogy nagyobb hitre van szükségük. Jézus erre felvilágosítja őket, hogy egy mustármagnyi hit is csodákra képes. Ez után Jézus állítja őket a hűséges szolgalét kihívása elé. Az igazi tanítvány helyes magatartása az, ha Isten és az ország szolgálatát tartja szem előtt. Egy tanítvány sosem szolgálhatja önmagát.
  • Ma van a Missziók vasárnapja a katolikus egyházban. Ezért ma különösen is imádkozunk a misszionáriusokért. Kérdés, hogy magunkat közéjük számítjuk-e? Én hogyan tudok Krisztus missziójának szolgálatába állni munkahelyemen vagy közösségemben?

Imabeszélgetés

Uram, segíts, hogy egyre inkább keressem jelenlétedet minden nap. Töltsd be szívemet szeretettel irántad. 

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."