Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi 34. hét szerda

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
25

Isten jelenléte

"Álljatok meg, és lássátok, hogy én vagyok az Isten."
Uram, szavaid jelenléted nyugalmát és fenségét közvetítik.

Szabadság

Isten segí­tségét kérem,
hogy elszakadjak elfoglaltságaimtól,
megnyí­ljak Előtte erre az imaidőre,
átéljem a szeretetet, és Őt még jobban szolgálhassam.

Szerető figyelmesség

Most feléd fordítom gondolataimat, Uram.
Félreteszem feladataimat, elfoglaltságaimat.
Megpihenek és felfrissülök jelenlétedben, Uram.

Isten igéje

Lk 21, 12-19

De előbb kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek, királyok és helytartók elé hurcolnak a nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket, hogyan védekezzetek. Olyan ékesszólást és bölcsességet adok nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani nektek. Kiszolgáltatnak benneteket a szülők, testvérek, rokonok és barátok, s némelyeket megölnek közületek. Nevemért mindenki gyűlölni fog benneteket. De nem vész el egy hajszál sem fejetekről. 19Kitartástokkal megmentitek lelketeket.

Gondolatok a mai olvasmányhoz

  • "Lesznek, akik elárulnak titeket" még azok közül is, akik közel állnak hozzátok. Mikor megromlik egy kapcsolat, megtapasztalom e figyelmeztetés igazságát. De hiszem-e, hogy Isten közel van hozzám olyankor is, "számon tartja minden hajszálamat"? Segít-e ez a tudat, hogy kiegyensúlyozott maradjak, és ne térjek le a helyes útról?
  • "A kitartásotok megmenti lelketeket." Felidézem, hogyan dolgoztam fel a csapásokat az évek során. Fejlődtem általuk? Talán rugalmasabb, ellenállóbb lettem, mert megtapasztaltam, hogy Isten mindig azon dolgozik, hogy jót hozzon ki a nehézségekből.

Párbeszéd

Tudatosítom magamban, hogy Isten jelenlétében vagyok.
Elképzelem, hogy Jézus mellettem áll vagy ül,
és elmondom neki, min gondolkodom, mi nyomja a szí­vemet.
Beszélgetek Vele, mint egy jó baráttal.

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."