Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi 3. vasárnap - Isten igéjének vasárnapja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
24

Isten jelenléte

Minél többször fordulunk az Úrhoz, annál jobban érezzük a jelenlétét.
Napról napra közelebb vonz minket szerető szívéhez.

Szabadság

Isten előtt nem ismeretlen a szabadságvágyam.
Sőt, a Lélek lehel életet legmeghittebb kívánságomba is,
gyengéden noszogat minden felé, ami jó.
Kérem a kegyelmet, hogy betöltsön a Lélek.

Szerető figyelmesség

Mikor arcomon a nap melegét érzem, tudatosítom, hogy  jelen vagy a világunkban.

Isten igéje

Mk 1, 14-20

János elfogatása után Jézus Galileába ment, s ott hirdette az Isten evangéliumát és mondta: "Beteljesedett az idő, és már közel van az Isten országa. Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban." Amikor Jézus a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András - halászok lévén - épp hálót vetnek a vízbe. Jézus ezt mondta nekik: "Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket." Rögtön otthagyták hálójukat és követték. Alig ment valamivel tovább, megpillantotta Jakabot, Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hálót szedték rendbe a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat Zebedeust, halászlegényeivel a bárkában, és a nyomába szegődtek.

Gondolatok a mai olvasmányhoz

  • Ha rákeresel az interneten az álláshirdetés kifejezésre, látod, hogy mindenütt felszólítanak tucatnyi szakmai önéletrajz áttanulmányozására, amik tartalmazzák azokat a végzettségeket és munkahelyi tapasztalatokat, amiket a jelentkezőktől megkövetelhetsz. Aztán arra sürgetnek, hogy bérelj profikat, akik a nevedben interjúkat készítenek a pályázókkal. Jézus ezzel szemben csak sétál a tó partján, és tucatnyi halásszal találkozva végül kiemeli közülük Simont, Andrást, Jakabot és Jánost. Világraszóló küldetésre hívja őket. Pedig nincs releváns tapasztalatuk, sem megfelelő végzettségük a munkához. Rendes munkások, jó emberek. Az önéletrajzuk akár táviratba is elmenne: Itt nőttem fel. Halászom. Jézus hívása is egyszerű: „Kövess engem!" Ma az ő követői alkotják a legnagyobb hívő közösséget a földön. Soha ne engedd elfelejtenem, milyen különleges pillanatnak vagyok ebben a szakaszban tanúja!
  • Nincs még egy olyan hátköznapi dolog egy halász számára, mint hálóit mosni. Nem nehéz, csak sokáig tart. Olyan feladat, ami közben lehetett más halászokkal beszélgetni, a következő halászatot tervezni. Ezen a napon azonban valami megszakította Jakabot, Jánost, Simont és Andrást: Jézus járt arra, és hívta őket, hogy kövessék. Hétköznapi dolgokkal nap mint nap előfordulhatna. Így van ez velünk is - a munka, családi élet, betegség közepette hangzik el a hívás, hogy kövessük, gondoskodjunk másról, és Neki adjunk elsőbbséget az életünkben. Fel tudom-e idézni, hogy mikor fordult elő ilyen velem utoljára?
  • Jézus a mindennapi munka mellől hívta el tanítványait, akik tudták, hogy valami fontosat akar. Lehet, hogy azt gondolták, hogy résztvehetnek "Isten országa eljövetelében", ahogy akkoriban mondták. Minket is teljesen hétköznapi körülmények között ér Isten hívása, hogy evangéliumi emberek legyünk. Arra hív, hogy a mások iránti szeretet legyen számunkra a legfontosabb ösztönzés mindabban,amit mondunk vagy teszünk. Közönségesen leszünk tanítványok és közönségesen válunk szentté.

Párbeszéd

Tudom, Uram, hogy nincs szükség szavakra, amikor feléd fordulok. A szívembe látsz. Ismered vágyaimat, szükségleteimet. Kezedbe helyezem magam.

Befejezés

Megköszönöm Istennek, hogy eltölthettem néhány percet egészen egyedül csak Vele. 
Hálát adok minden sugallatért, amit esetleg a szöveg olvasása közben kaptam.
Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."