Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédÉvközi 15. hét csütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
16

Isten jelenléte

"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik terheket hordoztok,
és én felüdítelek titeket."
Itt vagyok, Uram.
Jöttem, mert jelenlétedre vágytam.
Gyógyító erődért epekedem.

Szabadság

Kérem a kegyelmet, hogy el tudjam ereszteni
azt, ami foglalkoztat,
és nyitott szívvel fogadjam Isten kéréseit.
Hagyjam, hogy szerető Teremtőm formáljon és vezessen.

Szerető figyelmesség

Milyennek látom ma magam?
Hogy állok Istennel? Másokkal?
Van valami, amiért hálás lehetek? Köszönjem meg.
Bánok valamit? Kérjek bocsánatot.

Isten igéje

Mt 11, 28-30

Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.

Gondolatok a mai olvasmányhoz

  • Az iga szerepe az volt, hogy összekössön két ökröt, és így megkönnyítse nekik a közös munkát. Hordozok-e most valamilyen terhet, ami nagy súllyal nehezedik rám? Jézus azt ígéri, segít, és én hiszek az ígéretében.
  • Jézus igája nem más, mint az új parancs: szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. Ha felvesszük ezt az igát, ha az új parancs szerint igyekszünk élni, ő megadja hozzá az erőt.

Párbeszéd

"Maradjatok itt, és virrasszatok velem!" A te szavaid, Uram, tanítványaidhoz, szenvedésed és halálod előtt. Tudom, Uram, hogy mindig mellettem maradsz, és virrasztasz velem életem minden napján. 

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."