Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédAdvent második hete – kedd

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
07

Jelenlét

Személyiségem alakulását az befolyásolja, ami számomra jelen van. Elgondolkodom azon, hogy miközben sokminden hat rám, Isten állandóan jelen van szeretetével. Megállok, és azért imádkozom, hogy hagyjam Istent most ebben a pillanatban is hatni a fejlődésemre.

Szabadság

Megpróbálom elengedni gondjaimat, aggodalmaimat, melyek nyomasztanak. Teljesen átadom őket Istennek - legalább azalatt, amíg imádkozom. 

Tudatosítás

Tudatában vagyok jelenlétednek, Uram, így tekintem át az elmúlt napomat. Amikor átgondolom, milyen voltam, mit tettem, őszinte akarok lenni magamhoz, mert tudom, hogy te az igaz szívet szereted, és olyannak fogadsz el, amilyen vagyok. 

Isten igéje

Mt 18,12-14
Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van és egy eltéved közülük, nem hagyja ott a hegyen a kilencvenkilencet, és nem megy el, hogy megkeresse az egy elveszettet? Ha aztán sikerül neki megtalálnia, bizony mondom nektek, annak jobban örül, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsik közül.

Gondolatok a mai evangéliumhoz

  • Eltévedtél-e már valaha, vagy megtapasztaltad-e, hogy gyermeked vagy más szeretted, egy időre elveszett? Szorongást, félelmet érzünk ilyenkor, azt, hogy el vagyunk szakítva azoktól, akik fontosak nekünk. Míg el nem tévedünk, nem tudjuk értékelni igazán azt a biztonságot, kényelmet, amiben többnyire élünk. Gondoljunk most pár percre azokra, akik ezt a kényelmet biztosítják nekünk. 
  • Lelki életünkben Jézus, a jó pásztor folyamatosan nyújtja ezt. Utánunk jön, szólongat, hogy halljuk meg biztonságra, jól-létre hívó hangját. Ha eltévedünk, megkeres, és ha engedjük, visszavisz a biztonságba.

Imabeszélgetés

Uram, tudom, hogy mikor hozzád fordulok, nincs szükség szavakra. Belelátsz a szívembe. Ismered vágyaimat, tudod, mire van szükségem. Kezedbe helyezem magam.

Befejezés

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindenkor és mindörökkön örökké.

Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."