Mária Béke Királynőjekönyörögj érettünk!

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
25
Mária Béke Királynője könyörögj érettünk!

Ha olyan erőszakkal és gyűlölettel szembesülünk a világon, amint azt az elmúlt években láttuk, a legmegfelelőbb válasz mindig az ima. Az ima változtatja meg a szívünket, és olyan belső változást hoz, amely nem mindig látható, de sokkal hatékonyabb, mint bármilyen bosszúálló válasz.

A Boldogságos Szűz Máriához való ima az egyik leghatékonyabb, konkrét eszköz a béke eléréséhez. A Loretoi litániában a sok cím egyike a „Béke Királynője”, mert a Földnek mindenféle szempontból békére van szüksége.

Az erőszak fokozódásával Szíriában Ferenc pápa 2013-ban Szűz Máriához fordult, és arra kérte a világot, hogy kapcsolódjon össze az imádságban Szűz Mária születésnapjának előestéjén. (szeptember 7) 
Így imádkozott: Kérjük Máriát, hogy segítsen bennünket az erõszak, a konfliktusok és a háború ellen, a párbeszéd, a megbékélés és a szeretet erejével. Ő anyánk: segíthet nekünk a békéért; mindannyian gyermekei vagyunk! Segíts nekünk, Mária, legyőzni ezt a legnehezebb pillanatot, és hogy minden nap a hiteles találkozásnak és a béke kultúrájának az építésére szenteljük magunkat minden helyzetben. Mária, a Béke Királynője, imádkozz érettünk!

Mivel az Egyház március 25-én ünnepli Mária „Igen” válaszát Istennek, emeljük fel imáinkat a világért és a kialakulóban lévő számos nehéz helyzetért. Időnként úgy tűnhet, mintha minden nap új ellenségeskedés alakulna ki egyik vagy másik országban, ezért fontos, hogy imádságban összekapcsolódjunk a Boldogságos Szűz Mária lábainál.

Ő a Béke Királynője, és kéréseinket fiának, a béke Hercegének fogja eljuttatni, aki irgalommal tekint ránk az egész világon.

Szűz Mária, Béke Királynője, könyörögj érettünk!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."