Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 7. nap Asszonyok Jézussal (James Tissot)Jézus családja és barátai – A női tanítványok

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
23
Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 7. nap Asszonyok Jézussal (James Tissot) Jézus családja és barátai – A női tanítványok
Jézus családja és barátai – A női tanítványok
Feltehetőleg Jézus korában és kultúrájában nem volt általános, hogy követői között férfiak és nők is előfordultak. 
Bár a női tanítványokat nem emlegetik túl sokat, rendkívül fontos szerepet töltöttek be.
Feltűnő, hogy a Jézus életéről szóló történetekben milyen sok a női szereplő: meggyógyította őket; barátai voltak, akiknél megpihent; olyan emberek, akik szerették és olajjal megkenték. 
Nők gondoskodtak róla, és nők voltak a feltámadás első tanúi.
 

 

Előkészület: Először csendesedj el, majd ajánld fel imaidődet Istennek, és kérd, hogy mindaz, amit gondolsz, érzel és elképzelsz, Isten dicsőségére legyen.

Ajándék: Kérd, amire vágysz! Javaslat: Imádkozz, hogy ugyanolyan mélyen tudd szeretni Jézust, ahogyan az evangélium sok női szereplője!

Belehelyezkedés a jelenetbe: Figyeld meg azokat a férfiakat és nőket, akik követik Jézust – mind életében, mind halálában.


Napi szentírási idézetek
Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette Isten országának örömhírét. Vele volt a Tizenkettő és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg: Mária, akit Magdalainak neveztek, akiből hét démon ment ki, Johanna, Kuzának, Heródes egyik főemberének felesége, és Zsuzsanna, valamint sok más asszony is, akik javaikkal segítették. (Lk 8,1-3)

Amikor elvezették, megragadtak egy bizonyos cirenei Simont, aki épp a mezőről jött, és rátették a keresztet, hogy vigye Jézus után. A nép és az asszonyok nagy sokasága követte. A mellüket verték, és siratták Jézust. (Lk 23,26-27)

  Beszélgethetsz Jézussal arról, hogy miért viselkedett így. Vagy azt is elképzelheted, hogy Máriával és Józseffel beszélgetsz.

 Fejezd be egy kötött imával, például a Miatyánkkal

https://youtu.be/kkJC8p48g6g

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."