Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 6. nap Jézust megtalálják a templomban -René de los ReyesJézus családja és barátai – Jézus szülei

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
22
Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 6. nap Jézust megtalálják a templomban -René de los Reyes Jézus családja és barátai – Jézus szülei
Jézus családja és barátai – Jézus szülei
Ezen a héten Jézusra, a családjára és a barátaira fogunk tekinteni.
A mai történet a 12 éves Jézusról szól, aki elhagyta városát, a kicsi és elmaradott Názáretet, hogy Jeruzsálembe menjen.
Buzgón vágyik arra, hogy tanuljon a nagyvárosban a tanítóktól.
Már 12 évesen is lelkes és független fiúnak tűnik.
Ebben a történetben Jézus aggodalomra ad okot a szüleinek, akik nem értették meg őt.
 
 

Előkészület: Először csendesedj el, majd ajánld fel imaidődet Istennek, és kérd, hogy mindaz, amit gondolsz, érzel és elképzelsz, Isten dicsőségére legyen.

Ajándék: Kérd, amire vágysz! Javaslat: Kérd, hogy jobban megértsd Jézust!

Belehelyezkedés a jelenetbe: Képzeld el, hogy a templomban vagy! Lehetsz egy tanító, akit meglep ennek a kisfiúnak az okossága. Vagy elképzelheted, hogy Mária vagy József mellett vagy, amint aggódva keresik önfejű kamasz gyereküket.

 
 
 Napi szentírási idézet (Lk 2,41-50)

Szülei minden évben fel szoktak menni Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor tizenkét éves lett, szintén felmentek az ünnepi szokás szerint. Az ünnep elmúltával hazafelé indultak. A gyermek Jézus ott maradt Jeruzsálemben, szülei azonban nem vették észre. Azt gondolták ugyanis, hogy útitársaik között van. Elmentek egynapi járóföldre, és csak akkor kezdték keresni a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszamentek Jeruzsálembe, és ott tovább keresték. Három nappal később találtak rá a Templomban. Rabbik körében ült, hallgatta és kérdezgette őket. Aki csak hallotta, csodálkozott értelmén és válaszain. Amikor szülei meglátták, elcsodálkoztak. Anyja így szólt hozzá:

– Gyermekem, miért tetted ezt velünk? Íme, apád és én aggódva kerestünk.

Mire ő így válaszolt:

– Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy Atyámnál kell lennem?

Ők azonban nem értették, amit mondott nekik.

  Beszélgethetsz Jézussal arról, hogy miért viselkedett így. Vagy azt is elképzelheted, hogy Máriával és Józseffel beszélgetsz.

 Fejezd be egy kötött imával, például a Miatyánkkal

 


https://youtu.be/-NeNAox716s

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."