Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 5. nap Jézus tanítja tanítványait (James Tissot)Jézus és az Atya – egyek

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
21
Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 5. nap Jézus tanítja tanítványait (James Tissot) Jézus és az Atya – egyek
Jézus és az Atya – egyek
János evangéliumában az utolsó vacsorán Jézus hosszasan beszél tanítványaihoz. 
Jézus kinyilatkoztatja, kicsoda számunkra Isten – nemcsak a szavaival tanít, hanem nagyon erős üzenetet hordoznak a tettei és a viselkedésmódja is: életre kelt, gyógyít, tiszteli a szegényeket és hirdeti nekik a jó hírt.
 

Előkészület: Először csendesedj el, majd ajánld fel imaidődet Istennek, és kérd, hogy mindaz, amit gondolsz, érzel és elképzelsz, Isten dicsőségére legyen.

Ajándék: Kérd, amire vágysz! Javaslat: Kérd, hogy tisztábban halld Jézust! 

Belehelyezkedés a jelenetbe: Elképzelheted, amint ott ülsz a felső szobában Jézus tanítványaival, és hallgatod Őt.


Napi szentírási idézet (Jn 12,44-50)

Jézus kiáltva hirdette:

– Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem Abban, aki küldött engem; és aki engem lát, az látja Azt, aki küldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz bennem, ne maradjon a sötétségben. Ha valaki hallja az én szavaimat, és nem tartja meg azokat, nem én ítélem el, mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem hogy üdvözítsem. Aki engem elutasít, és nem fogadja be az én szavaimat, annak van ítélőbírája: a szó, amelyet hirdettem, az ítéli meg az utolsó napon, mert én nem magamtól szóltam, hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta meg nekem, hogy mit kell mondanom és hirdetnem. És én tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amit tehát én hirdetek, úgy hirdetem, ahogy az Atya mondta nekem.

  Beszélgethetsz Jézussal arról, hogy miért viselkedett így. Vagy azt is elképzelheted, hogy Máriával és Józseffel beszélgetsz.

 Fejezd be egy kötött imával, például a Miatyánkkal

https://youtu.be/locW-9S00VU

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."