Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 2023 „Életünk zarándokútján”26. NAP – A DÉMONOK KIŰZÉSE

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
16
Manréza - Nagyböjti lelkigyakorlat 2023 „Életünk zarándokútján” 26. NAP – A DÉMONOK KIŰZÉSE

Azt mondják, ha valamit szépnek látunk, a szépség a mi tekintetünkben van. Ugyanez igaz lehet a rosszaságra, csúnyaságra is. A Szentírás a Sátánról mint “a hazugság atyjáról”, a “vádlóról” beszél. A vádoló hazugság annyira vakká tud tenni minket, hogy ahol jósággal találkozunk, ott is rosszaságot látunk és ítélkezünk.

Az egészséges lelkiség több figyelmet szentel a mindenekben jelenlévő Isten jelenlétére, mint az ördögére; többet időzik az erősségekkel, mint a gyengeségekkel, hiszen azt erősítjük és tápláljuk, amit a figyelmünk középpontjába állítunk.  

A mai nap imamódjának a Lactio Divinát ajánljuk.  

Lectio Divina – Imádságos megfontolás

Ez az imamód különösen akkor alkalmas, amikor a szentírási rész nem egy történet, hanem pl. zsoltár, egy részlet valamelyik próféta könyvéből vagy Pál leveleiből.

Olvasd el a szentírási részt – lassan, megállva minden szónál vagy mondatnál, ami megérint. Engedd, hogy a szavak megszólítsanak! Engedd, hogy a szakasz megérintse az életedet, az emlékeidet! Nincsen egyetlen helyes jelentés; ugyanaz a rész nagyon különböző dolgokat mond a különböző embereknek. Elmélkedj a szavakon! Gyakran az is segít, ha a szavakat vagy mondatokat – ideális esetben hangosan – többször kimondod.

Fontolgasd, ízlelgesd!

Beszélj Istennel a saját szavaiddal! Képzeld el, hogy Isten válaszol! Fejezd ki legmélyebb vágyaidat!

 

Szentírási idézet:

Minden ország, amelyben belviszály támad, romlásba dől, és kő kövön nem marad. Ha a Sátán maga ellen fordul, hogyan maradhat fenn országa? Miért mondjátok, hogy én Beelzebub segítségével űzöm ki a démonokat? Ha én Beelzebub segítségével űzöm ki a démonokat, fiaitok kinek a segítségével űzik ki azokat? Ezért ők lesznek bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával űzöm ki a démonokat, akkor meglepett benneteket Isten országa. Ha egy erős ember teljes fegyverzetben őrzi a maga udvarházát, vagyona biztonságban van. Ha azonban egy nála erősebb támad ellene, akkor elveszi teljes fegyverzetét, amelyben bízott, és szétosztja a zsákmányt. (Lk 11,17-22)

Gyakorlat:

A mai napon törekedj arra, hogy figyelmed középpontjában a másokban és magadban rejtező erősségek, a szépség és jóság álljon! Amikor este visszatekintesz a napodra, mi tűnik fel?  

Zene:   Alizbar – Dwarves’ songs in hobbit’s hole

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."