Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
09

Nem volna okunk búslakodni a szüreten. Nem le­het panasz a homokra. Pár évtizede még csak a szél szeszélyét szolgálta, előtte száguldott, porzott. Most meg van kötve; régi gazdája legfeljebb a barázdákat rontja el vele évről-évre. Valamikor a juhnyáj is futott róla; most ez a homok szőlőt, gyümölcsöt érlel, munkát, kenyeret, ott­hont ád több ezer embernek. A futóhomok - kultúrtalajjá vált. Ha tavasszal mész végig rajta, virágos kertben jársz és a méhekkel együtt szívod magadba a szőlővirág édes il­latát. Nyáron csodálkozol, hogy zöldell az esőtlen világ­ban ötezet hold szőlő Ugtól Kunszentmártonig, Kürttől-Csépáig. És ahány hold, jóformán ugyanannyi ház, ugyanannyi ember várja az ősztől a maga téli megélheté­sét - ezen a termő homokon. Néhol azt hinnéd, falu kö­zepén jársz, oly sűrűn állnak a fehér tanyai házak egymás mellett.

Gond, munka járja végig ezt a végtelen szőlővilágot, egyik nap a másiknak adja a jó szüret reményét, a mun­káltatás terhét, a szőlőt fenyegető bajok aggodalmát. Es a homok felissza az ember izzadtságát, fölemészti nehezen gyűjtött pénzét; ha nem is kap esőt hónapokig, felduz­zasztja a sűrű fürtöket.

(Szüret a Tisza mellett)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."