Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
19

A házasság nemcsak a természetfölötti rend miszté­riumai, titkai közé tartozik, hanem a természetes rend titkait is őrzi. Hisz a természetes élet a házasságból ered. Az emberi nem, az emberi társadalom belőle szár­mazik; abból a társadalmi sejtből, mely az élettel együtt az emberi műveltség elemeit is átadja az utódoknak.
A házasság - éppen mert a természet titkait is magába rejti - az összes szentségek közt legtöbbet tartalmaz a ter­mészetből...
A természetes leszármazás útján az Isten teremtményei, az ő szolgái, az ő birtoka leszünk.
Amikor nagyszombaton a pap megszenteli a keresztvi­zet, így imádkozik: „Tekints Uram Egyházad színére, so­kasítsd meg benne az újjászületett nemzedéket, hisz te örvendezteted meg a túláradó kegyelmed áramával a te or­szágodat és megnyitod a keresztkutat, hogy az egész föld­kerekségen új életre keltse a nemzeteket."
A megváltás rendje úgy kívánta, hogy a földi házasság, mely az ember teremtésétől kezdve az Isten igazságosságá­nak, irgalmának volt eszköze, a megváltott, megszentelt emberiségben: a kegyelemnek csatornájává váljon.

(AZ ÖRÖKÉLET FORRÁSAI...)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."