Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
23

A szentek zsenijét magasabb erők, a Szentlélek ado­mányai táplálják.
Szent Benedek tán az Énekek Énekéből értette meg, hogy a nagy vízözön után a megváltás olajágát hozó ga­lambnak a szikla repedései adnak fészket. „Columba mea in foraminibus petrae, in caverbuna maceriae" (70). Ilyen fészket keresett magának. Szent Benedek életének ez a környezete.
Azt látta, hogy az a kiszáradt római világi életet adni magából már nem tud, de tele van még mindig szándé­kokkal, melyekbe a lelkek beléhullanak. Szemléletesen beszél Nagy Szent Gergely: abrupta vitiorum-ról, a büriók szándékos mélységeiről, melyek széléről Szent Benedek visz-szahúzta lábát. Visszahúzta akkor, amidőn az Anío folyó fölött álló meredek sziklafal barlangjába húzódott.
Csodálatos nyilatkozása a szentek bölcsességének: hogy a lezuhanástól lelküket megmentsék, ott hagyják a város kényelmét, az egész anyagi kultúrát, lemondanak az élet örömeiről és mivel „egyedül az Istennek akarnak tetszeni" - keresnek oly helyet, melyben testük megtörik ugyan, de a lelkük oly biztosan száll a magasba, mint a galamb a szikla odújából.

(SUBIACO)

70. Salamon éneke (2,14) - „Sziklák hasadékában fész­kelő galambom, rejtekhelyeden, a szirtek szegélyez­te ösvényen mutasd meg arcod, hadd halljam hango­dat, mert szépen cseng a hangod, és bájos az arcod." (Énekek éneke 2,14)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."