Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
24

A történelem csodálatos fordulata volt, hogy éppen a pápának diadalmenetében vehetett részt a ma­gyarság. Amikor a magyarság szenvedett, a pápák álltak mellette, az ő segítségükkel nyerte vissza hazánk a török­től fővárosát és régi határait. Most pedig a magyar fegyve­rek oltalma alatt vonult be az örök városba négyéves fog­sága után népének ujjongása között. VII. Pius. Emlékül a pápa zászlót adott a Radetzky-ezrednek. A zászló egyik ol­dalán a Boldogságos Szűz, a másikon két géniusz, az egyik Rómát jelképezi, ez a magyar címert takarja, a másik a magyar géniusz, a pápai hármas koronát emeli. A zászlón ez a felirat állt: Ungariae Patronae Pium comitantis ad Urbem O felix tanto Roma sub auspicio! Vagyis: Boldog vagy Róma, hogy érzed a magyarok Nagyasszonyának ol­talmát, ki Piust a Városba kísérte!
Isten nemcsak akkor van jelen a történelemben, ami­kor szélcsend lebeg a századokon, hanem mikor a vihar zivataros évei jönnek, és roncsokat vetnek a partra vagy a korhadt törzset ledöntik, száraz ágat letörik az erdőben; a forradalom vihara is sok száraz ágat letört róla, törzsét is ingatta, de azzal nem bírt.

(A TIZENKÉT PlUS)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."