Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
25

A küzdelemben a gyávaság a legnagyobb veszede­lem. Ellene mondtunk az ördögnek a keresztség­ben. Mondjunk neki bátran ellen bármikor, ha kísértésé­vel közelít. És ha tőrbe ejtett, megcsalt volna, űzzük el a kétségbeesésre csábító ördögöt, aki azt mondja: most már úgyis mindegy, most már nyugodtan vétkezhetsz. Űzzük el őt őszinte bűnbánattal, gyónással. A szentségi kegyelem Krisztus műve. Ezzel szemben az ördög tehetetlen.
Utálattal, irtózattal tekintsünk a halálos bűnre. A halá­los bűn nyit ajtót az ördögnek lelkünkbe, hogy néha he­tedmagával térjen vissza. Ezzel nyeri vissza hatalmát raj­tunk: azt, melyet a keresztség megtört.
Amikor az ősegyházban ellene mondtak az ördögnek, pompájának, még úgy gondolták azt, hogy az ördög di­adalmenetet tart a világban, milliók voltak a hitetlenség rabjai... Az ördögnek a világban való diadalmenetét a szent kereszt diadalmas előtörése homályosította el. Ma megint diadalmenetre készül. Vigyázzunk, álljunk a ke­reszt mellé, különben minket is odavon szekere elé.

(Az ÖRÖKÉLET FORRÁSAI...)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."