Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
25

A gyorsvonat zakatoló üteme Összezavarja a Rómába siető lélek áradását; jobb volna kiszállni a vonat­ból és menni gyalogosan, a zarándok botjával a kézben, a bűnbánat övével övezetten Vkerbo felől, ódon hegyi vá­roskák alján, kopár fennsíkokon a szent város felé. Várni azt a pillanatot, midőn a Monte Mario ernyős pineáí közt feltűnik a zarándokság célja: a Tevére kanyargó partján a szent város, mely elborítja a hét halmot.

Aztán a paloták, templomok, emlékek, romok hul­lámzó rengetegében rámeredni arra a kupolára, mely acélszürkén domborodik a kék olasz ég alatt, mint az ég­bolt kicsinyített mása, titánok vállán. Amikor a szem be­itta ezt a városképet, amikor a zarándok-szív Szent Péter kupolája felé dobog, az út porában térdre kell hullani és kitárt karral köszönteni Rómát. Úgy, ahogy elmúlt száza­dok zarándokseregei köszöntötték:

„Ó Róma, te dicső, csodánál is csodább, ...

Földbíró Őri Nő, aki hatalmat ád,

Piros mártíri vér hullt pirosan reád

Szűz vitt neked fehér liliom-koronát

Téged dicsőítünk, mindig tovább, tovább,

Csak téged áld szívünk, időn és koron át!"

 

(A RÓMAI ZARÁNDOK ÉNEKE)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."