Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
25

Szerencs után úgy érzi az ember, hogy az ország két tájegysége, a Kisalföld a maga bakonyi szegélyé­vel és a Nagy-alföld a Mátra, Tokaj-Hegyalja koszorújá­val édestestvérek. Csak a méret, a termet más; de színük, alakjuk egyforma. Itt is, ott is a búzatermő nagy síkságok terülnek szőlőt érlelő, erdő borította hegyek lába alá. A magyar élet eledele, a magyar érzés, kedély itala terem itt is, ott is; nem csoda, hogy évszázadok óta egy a teste-lel-ke ennek a népnek, nem csoda, ha ugyanazzal a szerel­mes pillantással néz Árpád vitéze, Bocskay hajdúja, Rákó­czi kuruca a felső-tiszai, bodrogközi síkra, mint a Rába-, Marcalmenti, dunaparti lapos földre...
És ebben az egyben: a magyar föld, a magyar haza sze­relmében (mondjuk csak ki azzal a szóval, mellyel a Név­telen fejezi ki ezt az érzést), egyek voltak azok a bencések, kik az Árpádok idejében a Miskolc melletti boldvai, ta­polcai, a szerencsi, bácsi, kompolti apátságokat alapítot­ták azokkal a prédikátorokkal, akik századok múlva a pa­taki, debreceni kollégiumokból szóródtak szét a töröktől űzött, hegyek tövébe menekült maradék-magyarság vi­gasztalására.

(Az egység útján)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."