Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
24

Jézus, magát a prófétáknál is nagyobbnak mondja. Keresztelő Jánost az ószövetségi próféták fölé helye­zi, mégis - a legkisebbet az általa megalapított Istenország hívei közül - nagyobbnak mondja Keresztelő Jánosnál. Dávid király, akinek királysága a bibliai messiásország mintaképe lett; akinek neve a prófétáknál a Messiást je­lenti és Messiásnak az ő leszármazottját (Dávid fia!) vár­ják. Urának szólítja a Jézusban megjelenő Messiást.
Jézusnak, mint az Ember fiának angyalai vannak, kik szolgálatára állnak, az utolsó ítéleten kíséretükben fog megjelenni. Tanítványai előtt Messiásnak vallja magát és gyakorolja messiási tisztét, Péterre alapítja egyházát, neki adja a mennyek országa kulcsait. A népet lassan neveli rá küldetésének felismerésére, tanítványainak meghagy­ja, hogy senkinek se mondják, hogy ő Jézus, a Krisztus (Messiás). Jézus messiási öntudata nem halkul el, akkor sem, mi­dőn a nagytanács előtt az élő Istenre esketi meg a főpap: Te vagy-e Krisztus (Messiás), az Isten Fia? Feleletként azt mondja, hogy bírái látni fogják őt, az Emberfiát Jahve hatalmának jobbján ülni és eljönni az ég felhőiben.    
 

(Egyetemes vallástörténet)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."