Kiss Ulrich naplója VIRTUÁLIS VALÓSÁGÉvközi 30. vasárnap

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23
Kiss Ulrich naplója VIRTUÁLIS VALÓSÁG Évközi 30. vasárnap

Abban az időben: Tanítványaival Jézus Jerikóba érkezett. Amikor tanítványainak és nagy tömegnek a kíséretében elhagyta Jerikót, egy vak koldus, Timeus fia, Bartimeus ott ült az útszélen. Hallva, hogy a názáreti Jézus közeledik, elkezdett kiáltozni. Jézus, Dávid fia, könyörülj rajtam! Többen szóltak neki, hogy hallgasson, de ő annál hangosabban kiáltotta: Dávid fia, könyörülj rajtam! Jézus megállt, és így szólt: Hívjátok ide! Odaszóltak a vaknak: Bátorság! Gyere, téged hív! Az eldobta köntösét, felugrott, és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte: Mit akarsz, mit tegyek veled? A vak ezt felelte: Mester, hogy lássak! Jézus erre így szólt hozzá: Menj, a hited megmentett téged. Az pedig nyomban visszanyerte látását, és követte őt az úton.  Mk 10, 46-52

 

Mottó: Gyere, téged hív!

 

GYÓGYÍTÓ ÉRINTÉS

Nem mindenkinek mondja Jézus, hogy „kövess engem”.  De mindnyájunkra igaz a tanítványok hívása:„Gyere, téged hív!” Persze, meg kell lennie benned a mély vágynak, hogy láss!

 

VIP-ek, celebek érintésére ma is tömegek vágynak, és csődülnek össze, hogy a „Mester” közelében legyenek. Erről az érintésről fognak mesélni unokáiknak is. Pedig az ő érintésük nem gyógyít, mint Jézusé! És nem is arra vágynak, hogy lássanak, hogy lássák isteni mivoltát, hogy lássák a világot immár Isten szemeivel. Ők csak idoljukat fogják látni. Idoli mivoltában, bálványként. Nem valósnak, hanem testet öltött vágyként. Azaz valójában nem fognak látni, nem a valóságot, hanem képeket, Egyfajta mátrixba gabalyodnak. Virtuális valóságba. Akit azonban Jézus hív, az nem virtuális, hanem valós és egyúttal üdvözítő, gyógyító valóságot fog látni. Azt a valóságot, amit Isten akar és ad is neki.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."