Kiss Ulrich naplója Világvégék versenyeAdvent 1. vasárnapja

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Kiss Ulrich naplója Világvégék versenye Advent 1. vasárnapja

Világvégék versenye

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Jelek lesznek a Napban, a Holdban és csillagokban, a földön pedig kétségbeesés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátjátok az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok. Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az e világi gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket ez a nap. Mint csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt. Lk 21, 25-28, 34-36

 

MOTTÓ: Így majd nem ér készületlenül benneteket ez a nap.

 

Neki ez a Világvége

Hatalmas az eszkatológikus irodalom, terjedelemét és képeinek intenzitását illetően is. A szerzők, írók és rendezők túllicitálják egymást. Ki tud több áldozatot minél szörnyűbb halálra juttatni? S eközben ezek a regények és filmek szórakoztatni akarnak. A múlt világvégék jósai azért akarták megrettenteni hallatóságukat, hogy megtérjünk, hogy jó útra térjünk. A mai „minden idők legtragikusabb világvégéjére” benevező sztorik – happy enddel végződnek. Ami persze nem támasztja fel az áldozatokat, de amúgy is, a hősök nem az emberiséget mentik meg, hanem a saját családjukat. A” Megváltó 2.0” egy szuperman, aki fittyet hány a gravitációnak és átszáguld vagy átrepül a mélységek felett, melyek elnyelik a többit. Mindenki mást. S közben a hős megmenti kamasz gyermekeit, esetleg azok barátnőit is. A katasztrófafilmek családfilmek. S ebben lehet valami jót is találni. Átelmélkedhetjük mondjuk a lehetetlent, a túlélt, d előbb megélt, átélt világvégét, azon szemlélődve, vajon hol és mi a szerepe szeretteinknek a mi történetünkben. Ki választja az opciót, hogy szeretteit az örökkévalóságnak menti meg? Ehhez perce nem stuntman-i bravúr, hanem tiszta és nemes erkölcs kéne. Önfeláldozás, És hit.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."