Kiss Ulrich naplója Várakozó tömegUrunk megkeresztelkedése

Napi Ima19 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
08
Kiss Ulrich naplója Várakozó tömeg Urunk megkeresztelkedése

Várakozó tömeg

A nép feszülten várakozott. Mindnyájan azon töprengtek magukban, vajon nem János-e a Krisztus. Ezért János így szólt hozzájuk: „Én csak vízzel keresztellek benneteket. De jön nálam erősebb, akinek saruszíját sem vagyok méltó megoldani. Ő majd Szentlélekben és tűzben fog benneteket megkeresztelni. Szórólapátja már a kezében, hogy rendet teremtsen szérűjén, a búzát csűrébe gyűjtse, a pelyvát meg olthatatlan tűzzel elégesse.” És még sok mással is buzdította a népet, így hirdette nekik az örömhírt.

 

Heródes negyedes fejedelmet is megrótta testvérének felesége, Heródiás miatt, és a többi gonosztettéért, amit Heródes elkövetett; amiket az megtetézett még azzal is, hogy börtönbe vetette Jánost.

 

Ekkor történt, hogy amikor már az egész nép megkeresztelkedett és Jézus is fölvette a keresztséget, és amikor imádkozott, megnyílt az ég, és a Szentlélek galamb alakjában leszállt rá. Szózat is hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.” Lk 3,15-16, 21-22

 

MottóMindnyájan azon töprengtek magukban”

 

A közösség lelke

Elképzelhetjük a várakozás feszültségét. A tömeg felajzott hangulata készséget jelez az elvártakra. A nép egy emberként várakozik. Valami titokzatos erő már összehangolta gondolataikat. „Mindnyájan azon töprengtek magukban….” Egy tömeg gondolatai szétszórtak. De mivel egyet gondolnak, ők már nép, ők már közösség. Nem beszélnek egymással. A közös gondolat szavak nélkül is egybefogja őket,

Ezt a dinamikát még fokozza János, amikor magánál nagyobbat ígér a népnek, Az elvárást azonban nem hamis reményekre váltja. Szigorú, sőt zord lesz, amikor olthatatlan tüzet ígér azoknak, kik nem térnek meg. Nem hízeleg a tömegnek. Mindez előzmény az atyai szózathoz, mely megerősíti az ígéretet, sőt fokozza. A hivatkozás a keresztségre, a tömeg és Jézus keresztségére szentséggé avatja a néma, a várokozó tömeget. Helyette a Lélek maga szólal meg. Isten népe, íme, találkozik a Szentháromsággal.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."