Kiss Ulrich naplójaUrunk megkeresztelkedése

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
06
Kiss Ulrich naplója Urunk megkeresztelkedése

Abban az időben Keresztelő János ezt hirdette: „Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő majd Szentlélekkel keresztel benneteket.” Ezekben a napokban történt, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és megkereszteltette magát Jánossal a Jordánban. És mindjárt, amikor feljött a vízből, látta, hogy megnyílik az ég, és a Lélek galamb alakjában leszáll rá. Szózat is hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.” Mk 1,7-11

Mottómegnyílik az ég”

 

Bezárva

Mindjárt fel is merül a kérdés, mikor zárult be az ég? Ha a nyitott ég a szabad és zavartalan kommunikáció kódja Isten és ember között, akkor nyilvánvalóan legkésőbb akkor zárult be az ég, amikor a bárka ajtaját Noé bezárta. Elkezdődött a történelem első karanténja. Egyfajta klausztrofóbia lett úrrá a bezárt embereken. Az eső megállás nélkül kopogott a bárka falain. A hangulat inkább egy tengeralattjáróéhoz hasonlított, hisz senki sem mehetett ki a fedélzetre. Az állatok nyugtalansága is bénítóan hatott a családra. S mindez nem ért véget az esővel, amely egy napon elállt. S bár volt egy kevés föld a talpuk alatt, nem lehetett tudni, hol van fent és hol van lent. Minden bent volt, és kint a halál. Aztán a galamb másodszorra nem jött vissza. Új otthonra talált. Amikor Jézus feljött a vízből, Noéra gondolt. S meglátta a galambot. Üzenet volt. De íme, ez az üzenet Jézushoz szólt. S rajta keresztül Noé nemzetségéhez.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."