Kiss Ulrich naplója Szőlővessző – ígéret maradHúsvét 5. vasárnapja

Napi Ima13 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01
Kiss Ulrich naplója Szőlővessző – ígéret marad Húsvét 5. vasárnapja

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves.  Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőít meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és tanítványaim lesztekJn 15,1-8

MottóMert nélkülem semmit sem tehettek

Az erő a tőkében van

Május négy vasárnapja egyfajta katekézis az Egyházról, a születő közösségről, melyet Jézus épp útra küld, még egyszer megerősítve az elveket, melyek biztosítják, hogy a közösség teljesíteni tudja küldetését. A mai evangélium e missziós küldetés nyitánya, előszava. Az egyházi alaptörvény legfontosabb törvényét tartalmazza. A közösség csakis alapítójával egységben lehet sikeres, eredményes. Jézus szokása szerint egy erős képpel világítja meg ezt a megkerülhetetlen alapelvet. A szőlővessző és a szőlőtő metaforájával, A kortársak ezt azonnal értették, beleértve a kép további finomítását a metszés műveletével. A Közösségnek nem maradhat tagja, aki meddő. Jézus félreérthetetlenül kifejti, hogy „nélkülem semmit sem tehettek.” Az autonómia, az önközpontúság kísértésé halálos veszélyt rejt, figyelmezteti őket. Csak tüzelőnek jó. De nincs ok csüggedésre! Jézus a figyelmeztetést megtetézi egy nagylelkű ígérettel. Bármit kérjünk is, azt megkapjuk! Csak kérnünk kell!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."