Kiss Ulrich naplója SzeretetHúsvét 6. vasárnapja

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
08
Kiss Ulrich naplója Szeretet Húsvét 6. vasárnapja

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben. Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében. Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket. Nagyobb szeretete senkinek sincs, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok, maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást. Jn 15,9-17

 

MottóArra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok, maradandó gyümölcsöt  

 

ÖRÖM

Múlt vasárnap már kifejtette tanítványainak Jézus, hogy bőséges termést vár tőlük, de ne aggódjanak, velük lesz, szoros egységben! Immár nem csak bőséges termést kíván és ígér, hanem maradandó gyümölcsöt. Megismétli ajánlatát, kérjenek, bármit és megadja nekik! A mostani nyomatékkal megismételt, megerősített küldetés útravalójaként elmondja nekik, mit is jelent a szőlőtő és a szőlővessző titokzatos egysége? Mintaképe az Atya és a Fiú egysége! És az egyetemes közeg, amiben mindez lezajlik, a szeretet. Íme, az erő, mely egységet, íme, az egység, mely bő termést hoz! S határtalan örömöt! Azaz nem utolsó sorban Isten barátságát! Van hát minek örülni!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."