Kiss Ulrich naplója SzembenállásÉvközi 20. vasárnap

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
13
Kiss Ulrich naplója Szembenállás Évközi 20. vasárnap

Szembenállás

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon. Keresztséggel kell megkeresztelkednem. Mennyire vágyom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.” Lk 12,49-53

Mottó: Mennyire vágyom, hogy ez beteljesedjék!

 

Lángra lobbanjon

Milyen ritka is az evangéliumokban, hogy Jézus belelkesedik! Annál meglepőbb, hogy miért is lelkesedik? Nem többségre vágyik. Kettő három ellen, három kettő ellen: mintha az eredmény mindegy volna! Döntést akar, döntést vér tőlünk, egyértelmű döntést. Akár szeretteinkkel szemben is. Nekik is dönteniük kell. Jézus mellett vagy ellen. Az ellentétek kisimítása, ugye, ezt várjuk tőle? A konfliktusok mindenképp kerülendő? Éljenek a kompromisszumok? Hát nem – mondja Jézus. Akkor sem, ha ez „politikailag nem korrekt.” A tűzoltók sürögnek forognak, de ez a láng kiolthatatlan. Akarod a keresztséget?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."