Kiss Ulrich naplója RokonlátogatásAdvent 4. vasárnapja

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
17
Kiss Ulrich naplója Rokonlátogatás Advent 4. vasárnapja

Rokonlátogatás

Az angyali üdvözlet után Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt felujjongott a magzat, s a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcs! Hogyan lehet az, hogy Uram anyja jön hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog vagy, aki hitted, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neked! Lk 1, 39-45

 

MottóAmikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését

 

Köszöntés

Milyen különös is, hogy egy köszöntés a Szentlélek működésének nyitánya! Persze nem mindennapi köszöntés ez, nem véletlenül vált a liturgia részéve és a katolikus identitás egyik sarkkövévé. A rokon a szokott formális köszöntés helyett, áldottnak mondta látogatóját. A rokoni látogatás teofániává vált, Isten látogatásává, ami amúgy egyszeri rokoni gesztusnak, családon belüli szívességnek tűnhetett volna. Ami a legkülönösebb ebben az átlényegülésben az, hogy a Szentlélek műve volt, de a magzat a közvetítője. Ez mintegy előre vetíti a másik magzat isteniségét, de örök jele marad a születendő életben rejtező misztériumnak. A Karácsonyt akarod megérteni? Elmélkedj Máriával a magzat-proféta öröméről, és örvendj vele együtt! És te is áldott leszel!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."