Kiss Ulrich naplója Nem vagytok elég erősekSzentháromság vasárnapja

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
11
Kiss Ulrich naplója Nem vagytok elég erősek Szentháromság vasárnapja

Nem vagytok elég erősek

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek. Jn 16, 12-15

 

Mottó: … de nem vagytok hozzá elég erősek

 

Szentháromság

Jézus realista. Látja munkatársai gyengeségét, nincsenek  illúziói. Ezért szűkszavúan a lényegre szorítkozik, nem fedi fel a „Nagy Terv” minden részletét, mert tudja, hogy a csapat mostani állapotában nem tudná megemészteni. Minden vezető tanulhat tőle: Ne légy bőbeszédű, da ami fontos, azt ismételten kösd lelkükre. Ebből értik meg, hogy a mondottak mennyire fontosak a Mester szemében. Persze, idővel tovább kell lépni, és az ő jelenléte híján ez nem ígérkezik könnyűnek. Ezért küldi el a lelket, hogy erősítse meg ismételten, mi a feladat, a küldetés. Felkészíti őket arra, amit halandó csak sejthet, nem tudhat: a jövőre. E kommunikáció félelmetes eredményességét szavatolja, hogy a Lékek permanensen egységben cselekszik az Atyával és a Fiúval. És ezt nemcsak tájékoztatásként közi, hanem a bizalom építése, hogy a csapat részt vehessen az üdvösség művében. Meghívás, hogy társuljanak, Ez a teljes igazság. Nem csak hisszük, de tesszük is.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."