Kiss Ulrich naplója NEHÉZ VÁLASZTÁSÉvközi 31. vasárnap

Napi Ima15 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
30
Kiss Ulrich naplója NEHÉZ VÁLASZTÁS Évközi 31. vasárnap

Melyik a legelső az összes parancs közül?

 

Ekkor odajárult hozzá az egyik írástudó, aki hallotta őket vitatkozni. Mivel látta, hogy jól megfelelt nekik, megkérdezte őt: „Melyik a legelső az összes parancs közül?” Jézus így felelt neki: „Az összes parancs közül a legelső ez: „Halld, Izrael! A mi Urunk, Istenünk az egyetlen Úr! Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Ez az első parancsolat [MTörv 6,4-5]. A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! [Lev 19,18]. Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.” Az írástudó ekkor azt mondta neki: „Jól van, Mester! Helyesen mondtad, hogy egy az Isten, és nincs más rajta kívül; és hogy őt szeretni teljes szívből és teljes értelemből és teljes lélekből és teljes erőből, a felebarátot pedig úgy szeretni, mint önmagunkat — többet ér minden égő és egyéb áldozatnál.” Amikor Jézus látta, hogy milyen okosan felelt, azt mondta neki: „Nem vagy messze az Isten országától.’ Ezután senki sem merte őt többé kérdezni. Mk 12, 28b-34

 

MottóMelyik a legelső az összes parancs közül?

 

ELSŐ A SZERETET

Nem sokkal a rendszerváltás után sor került 39 év után az addig betiltott szerzetesrendek újraindulására, A mi immár egyesített rendtartományunk összejött Dobogókőn, és a jövőt tervezgettük.  Egy flipcharton összeírtuk a legsürgősebb teendőket. Prioritásoknak mondtuk őket. Felszólaltam, hogy prioritás – amint a szó latin gyökere is mutatja – csak egy lehet. Persze, ha érzed, mennyi feladat tornyosul előtted, nehéz egyet kiszemelni. De minél nehezebb, annál sürgetőbb. S persze ezt tanítom a keresztény vállalkozásoknak is a Management by Jesus vezető szemináriumokon. Légy egy-ügyű, mint ahogy Jézus is az volt. és előtte és utána az igazán sikeres emberek. Sportolók, tudósok, államférfiak és próféták is.

 

Az írástudó kérdése tehát nem okvetetlenkedés, hanem húsbavágóan fontos. Jézus ezt vissza is igazolta. A tudós rabbi pedig helyeselt. Mi is dicsérjük mindazokat, akiknek egyértelmű a prioritása. Egyetlen szóban összefoglalhatjuk. a Szeretet!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."