Kiss Ulrich naplója Mit tegyek?Évközi 28. vasárnap

Napi Ima20 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
09
Kiss Ulrich naplója Mit tegyek? Évközi 28. vasárnap

Mit tegyek?

Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Miért mondasz engem jónak?” – kérdezte Jézus. „Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodjál hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!” „Mester – válaszolta –, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus ránézett és megkedvelte. „Valami hiányzik még belőled – mondta neki. Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben, aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára az elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus erre körülnézett és tanítványaihoz fordult: „Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!” A tanítványok csodálkoztak szavain. Jézus azonban megismételte: „Gyermekeim, milyen nehéz bejutni az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” Ezek szerfölött csodálkoztak és egymás közt kérdezgették: „Hát akkor ki üdvözülhet?” Jézus rájuk nézett, és folytatta: „Embernek ez lehetetlen, de az Istennek nem. Mert az Istennek minden lehetséges.” Mk 10, 17-27

 

Mottó: Mit tegyek?

 

Nem csak jógázóknak!

Az unatkozó gyerek gyakran kérdezi: Mit csináljak? Kérdésében ott rejlik a felismerés, hogy amit eddig és általában tett, az nem kielégítő. Édesanyánk egykor öcsémnek a „Kit csináljak” kérdésére azt válaszolta: „Állj fejet és nevess!” Meghökkentő válasz, és ez is lehetett a mögöttes szándék. Változtass a perspektíván, az álláspontodon, és íme, tudni fogod, mi a teendő! A nevetés is új szemléletet hozhat magával. Utólag, ha meggondolom, a válasz, folytatva múlt heti elmélkedésünket, azt is jelenti: A válasz benned és veled van. Ne mástól várd!

 

S mi van, ha nem tudok fejet állni? Tanuld meg. Amúgy: Nevetni csak tudsz? Persze a gazdag ifjú, és a gazdagok gyakran unatkoznak, nem azt akarta tudni, mivel töltse az idejét. A végső cél érdekelte. S ez adja a választ. A bökkenő az, hogy áldozatokkal jár. Ezt az ifjú valahogy sejtette, már amikor kérdezett. Az örök boldogságot nem adják ingyen. Sőt megfizetni sem lehet, mert nem vásári áru. Az ifjú vagyona egy részével szívesen fizetett volna, de a státuszát nem akarta feladni. Más szóval: A válasz nem az, hogy mit tegyek, hanem, hogy ki legyek. Ez még nagy lecke lesz a tanítványoknak is!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."