Kiss Ulrich naplója Követnek engemHúsvét 4. vasárnapja

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
07
Kiss Ulrich naplója Követnek engem Húsvét 4. vasárnapja

Követnek engem

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, és senki sem ragadja ki őket a kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, nagyobb mindenkinél: Atyám kezéből nem ragadhat ki senki semmit. Én és az Atya egy vagyok. Jn 10, 27-30

 

Mottó: Ismerem őket, és ők követnek engem. – Mily egyszerű is az Isten-ember kapcsolat leírása Jézus szerint! A két állítást egy „és” köti egybe, ami jelenthet puszta egyidejűséget, párhuzamot, de ok-okozati összefüggést, valós kölcsönösséget is:

“Ismerem őket, ezért követnek engem.” Ez az állítás is igaz, és annyit jelent, hogy a kapcsolat bizalomra épül, és a bizalmat Isten teremti meg. De Isten többet is nyújt, mint indító tőkét, megelőzve és megalpozva a kapcsolat elmélyülését. Mindet ad, örök életet, vagyis nem futó kalandról van szó, hanem örök társulásról. Amiből következik, hogy semmi sem bonthatja meg ezt a kapcsolatot. Azaz, megmarad az emberi szabadság, a szabadság, hogy követem-e, vagy sem az Urat. Mert ez több mint követés tisztes távolból. Egyesülést jelent, hisz „én és az Atya egy vagyok.”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."