Kiss Ulrich naplója KincsÉvközi 19. vasárnap

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
06
Kiss Ulrich naplója Kincs Évközi 19. vasárnap

Kincs

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az országot. Adjátok el, amitek van, és osszátok ki a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol kincsetek, ott a szívetek is. Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyst megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha második vagy harmad körváltáskor érkezve is így találja őket boldogok azok a szolgák. Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolva, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok.”

Mottó Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset a mennyben

Kifogyhatatlan

Nos, a mai tanítás megerősíti, hogy Jézus nem a takarékosság ellen beszélt, amikor ellentmondott annak az ismeretlennek, aki új csűröket akart építeni, tárházuk vagyonának. Épp ellenkezőleg, arra buzdít, készítsünk kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset. Ez azonban nem röpke földi létünket hívatott megédesíteni, hanem az örök életet. És arról mielőbb kell gondoskodni. Nem kiszámítható, mint egy biztosítás, nem is lehet spekulálni rá. Mindig készenlétben kell lennünk! Ennek fejében olyan jutalmat ígér, ami szinte felfoghatatlan. Ő maga fog kiszolgálni! Ezért bizony érdemes virrasztani!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."