Kiss Ulrich naplója KereskedőAdvent 3. vasárnapja

Napi Ima16 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
11
Kiss Ulrich naplója Kereskedő Advent 3. vasárnapja

Kereskedő

Amikor Keresztelő János bűnbánatot hirdetett, a nép megkérdezte: Mit tegyünk? Akinek két ruhája van, –válaszolta –, az egyiket ossza meg azzal, akinek egy sincsS akinek van ennivalója, ugyanígy tegyen. Jöttek a vámosok is, hogy megkeresztelje őket, s így szóltak hozzá: Mester, mit tegyünk?  Ezt felelte nekik: Ne követeljetek többet, mint amennyi meg van szabva. Megkérdezték őt a katonák is: Hát mi mit tegyünk? Nekik így felelt: Ne zsarnokoskodjatok, ne bántsatok senkit, hanem elégedjetek meg a zsoldotokkal.  A nép feszülten várakozott. Mindnyájan azon töprengek magukban, vajon nem János-e a Krisztus. Erre János így szólt hozzájuk: Én csak vízzel keresztellek titeket. De eljön majd, aki hatalmasabb, akinek saruszíját sem vagyok méltó megoldani. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel fog titeket megkeresztelni. Szórólapátját már a kezében tartja, hogy megtisztítsa szérűjét: a búzát csűrébe gyűjtse, a pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégesse. És még sok mással is buzdította a népet. Így hirdette nekik az üdvösséget. Lk 3, 10-18

 

Mottó– Mit tegyünk?

 

Az erő

Lám, a kérdés ugyanaz, a válasz azonban különbözik. Mindnyájan tudni szeretnénk, mit tegyünk, hogy elnyerjük az üdvösséget, hogy boldogok legyünk, A főparancsban, a szeretet parancsában megkapjuk a választ, és az egy: szeressünk. Szeressük Istent, és szeressük az embert, De mit jelent ez konkrétan? Ki-ki állapota szerint máshogy tudja kimutatni szeretetét. Az anya anyai, a gyermek gyermeki szeretettel. A koldustól nem várhatjuk el, hogy két ruhája legyen, így meg se oszthatja. De ha többed van, mint ami szükséges, megoszthatod. A jóléti társadalomban mindenkinek van megosztani valója, így hát az adakozás nem egy opció, hanem kötelesség. A katonáknak hatalma van, és nagy a kísértés, hogy éljenek, sőt visszaéljenek vele. Ők ebben, az erősek szelídségében mutathatnak mérsékletet, Mindnyájunknak el kell végeznünk az önvizsgálatot: miben tudok segíteni annak, akinek nincs, lemondva a biztonságról, a kényelemről, és nem csak a feleslegesről. S nem mond, hogy nincs semmid! Ha például, megszoktad, hogy mindig neked van igazad, hogy mindig tiéd az utolsó szó, ugye, tudod, hogy erről kell lemondanod?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."