Kiss Ulrich naplója FutásHúsvétvasárnap

Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
15
Kiss Ulrich naplója Futás Húsvétvasárnap

Futás

A hét első napján, korra reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól. Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!” Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is. Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt, és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kell támadnia a halálból. Jn 20,1-9

 

Mottó: Közben odaért Simon Péter is.

 

Előzékenység

Senki sem lepődik meg azon, hogy a fiatalabb tanítvány hamarabb ért célba, Talán meglepő, hogy nem rontott be a sírba, hanem megvárta az idősebbet. Udvariasságból? A főnök iránt beidegződött előzékenységből? Minden esetre ismerve az egész történetet, feltételezhetjük, hogy sok minden átfutott az agyán. Ez nem verseny, hanem vágyódás viszontlátni a Mestert? E viszontlátás mindegy, hogy pár perccel később vagy korábban kerül rá sor. mit fognak látni? Egy holttestet? A sokkra fel kellett készülni, okosabb a tapasztalt idősebbet előre engedni. A lepel, amit aztán látott, mindent elmondott. Tulajdonképpen már nem is kellett behatolni a sírba. Ugyanazt látták és ennél jóval többet: A lepleket és a fejkendőt. S látták a jelben a jelzettet, a Feltámadottat, A Lélek szemeivel. Nekünk is avval kell látnunk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."