Kiss Ulrich naplója Finom ruhába öltözöttAdvent 3. vasárnapja

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
10
Kiss Ulrich naplója Finom ruhába öltözött Advent 3. vasárnapja

Finom ruhába öltözött

Abban az időben: Amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy megkérdezzék tőle: Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk? Jézus így válaszolt nekik: Menjetek, és adjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok: a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt. Boldog az, aki nem botránkozik meg bennem! Mikor elmentek, Jézus így kezdett beszélni Jánosról a tömegnek: Mit akartok látni, amikor kimentek a pusztába? Talán széltől hajladozó nádszálat? Vagy miért mentetek ki? Hogy finom ruhába öltözött embert lássatok? Akik finom ruhában járnak azok királyi palotában laknak! Vagy miért mentetek ki? Hogy prófétát lássatok? Igen, mondom nektek: még prófétánál is nagyobbat! Ő az, akiről azt írták: Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy elkészítse az utat teelőtted. Bizony, mondom nektek: Asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál! De még őnála is nagyobb az, aki a legkisebb a mennyek országában. Mt 11,2-11

 

Változás

MottóAdjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok – János rá volt utalva tanítványaira, hogy megállapítsa, Jézus az-e, akinek mondják. És az-e, akit várt? Ő hallomásból tudta meg, mik a jelek, amelyek a választ tartalmazzák. A népnek látszólag nem volt ilyen információs deficitje, de hiányzott a tudása, hogy értelmezze a látottakat. Sőt, könnyen félreértelmezte azokat, mert külsőségekre adott: Nagyra tartotta a „finom ruhákba öltözöttet”, vagy a környezetet bámulta. A válasz azonban nem a környezetben, nem is a látványban volt, hanem az emberek sorsában. A szívükben és testükben lezajlott változásokban! Ók változtak meg! S ami alig volt hihető bár sajt szemükkel látták, gyógyulásokat! Az volt a „látnivaló”, sőt végső soron a tudnivaló. Hiába látták Isten dicsőségét a jelekben, hiába volt János maga is jel, Jézus kellett, hogy megfejtse, hogy értelmezze a titkot. Amikor Jézus Jánosnak üzent, a népnek is üzen, és nekünk, mai hallgatóinak is üzent. S meg kell tanulnunk olvasni e jeleket.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."