Kiss Ulrich naplója ÉvszakokÉvközi 33. vasárnap

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
13
Kiss Ulrich naplója Évszakok Évközi 33. vasárnap

Évszakok

 

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Azokban a napokban, amikor a gyötrelmek véget érnek, a nap elsötétedik, a hold nem ad világosságot, a csillagok lehullnak az égről, és a mindenséget megtartó erők megrendülnek. Akkor majd meglátjátok az Emberfiát, amint eljön a felhőkön, nagy hatalommal és dicsőséggel. Szétküldi angyalait, és összegyűjti választottait a világ négy tájáról, a föld szélétől az ég határáig. Vegyetek példát a fügefáról: Amikor zöldellni kezd és leveket hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, amikor látjátok, hogy ezek mind bekövetkeznek, tudjátok meg, hogy közel van már, az ajtó előtt. Bizony mondom nektek, nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek be nem következnek. Ég és föld elmúlnak, de az én igéim soha el nem múlnak. Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, sem az ég angyalai, sem a Fiú, hanem egyedül az Atya. Mk 13, 24-32

 

Mottóközel van a nyár.

 

Elmúlt és mégis él

Milyen különös is, hogy Jézus a „Világvége” drámai eseményét egy banális, mindennapi eseményhez hasonlítja: az évszakok váltakozásához. Senki sem esik kétségbe, ha vége a nyárnak. Nem pánikozunk be, ha lehullanak a falevelek. Tudjuk, hogy ez az elmúlás sem tart örökké. Jön majd új nyár, de előbb a téli pihenő a természetnek. A civilizációk is megfáradnak, elveszítik termőképességüket. Közelebbről nézve nem semmisülnek meg, hanem más jelmezben újjászületnek. Persze, a magunk világához hozzászoktunk, természetesnek tartjuk. Hirtelen gyökértelennek érezzük magunkat, holott pont a gyökerek a túlélők. Tudjuk-e sztoikus nyugalommal szemlélni a mindenséget összetartó erők megrendülését? Jézus teljes higgadtságra int még az elképzelhetetlen megsemmisülés pillanatában is. A halál nála vajúdás. Nem ciklikus körforgás, hanem megdicsőülés egy magasabb szinten. Most már szembe tudunk nézni a megsemmisüléssel szemben is. Nem a vég, hanem kezdet. Nagy vigasz ez nekünk, akik az őszben gázolunk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."