Kiss Ulrich naplójaÉvközi 2. vasárnap

Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
16
Kiss Ulrich naplója Évközi 2. vasárnap

 

Az Ő ideje a Te időd?

Még nem jött el az én órám - Abban az időben: Menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt.  Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: Nincs több boruk.  Jézus azt felelte: Mit akarsz tőlem, asszony? Még nem jött el az én órám. Erre anyja szólt a szolgáknak: Tegyetek meg mindent, amit csak mond! Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-hárommérős. Jézus szólt a szolgáknak: Töltsétek meg a korsókat vízzel! Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak. Odavitték. Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta, honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort. Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.  Jn 2,1-11

 

A SZÜLŐK ÁLMA

Mottó: Még nem jött el az én órám. – Az elmúlt három héten figyelemmel követhettük az ifjú Jézus lelki fejlődésétHa ma azt mondja, „még nem jött el az én órám” – úgy megerősíti és tanúsítja, hogy a prófétának, a kijelölt vezetőnek, sőt, a Megváltónak, is végig kell mennie a lelki fejlődés útján,mielőtt küldetése mindenki számára nyitott és felismerhető lesz. És ebbe a „mindenki”-be ő maga is beletartozik. A betlehemi jászolban még nem tudatosodhatott benne, hogy mi is történik valójában, amikor előbb a pásztorok, majd a napkeleti bölcsek hódoltak előtte. Ez a jel szüleinek szólt, akiknek feladat lesz, hogy az eljövendő két évtizedben segítsék és bátorítsák. De amint a tizenkét éves fiúcska jeruzsálemi kalandja ékesen mutatja, nálunk hatalmasabb tanítója is volt, akinek működése láthatatlan maradt előttük. Tanulságos ez a mindenkori szülők számára, hogy nem képesek uralni gyermekük fejlődését, csupán gyengéd szeretettel kísérni. A szent szülőkben megvolt ez a szelíd alázat. S így azok a láthatatlan kegyelmek, melyek előbb a névadásban, majd a már felnőttnél a keresztelés pillanatában leszálltak rá, és betöltötték őt, szabadon működhetnek. S ez is üzenetet tartalmaz a mai szülők számára: gyermekük küldetését náluk nagyobb erők befolyásolják, sőt meghatározzák. Ezekkel együttműködve lesz optimális a gyermek nevelése és küldetése. A történet csattanója, hogy végül mégis az anya kitartó bizalma gyermekében döntötte el a történet folytatását és tette lehetővé, hogy Jézus vállalta a vezetést, nem akkor, amikor ő maga úgy gondolta, hogy megért az idő, hanem amikor arra jelet kapott. És e jelet édesanyjától kapta. És lám ebből merített erőt, hogy megtegye első csodáját, hogy a nyilvánosság elé lépjen rejtett talentumával.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."