Kiss Ulrich naplója Egyszer jóllalkni!Évközi 18. vasárnap

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
31
Kiss Ulrich naplója Egyszer jóllalkni! Évközi 18. vasárnap

Amikor a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: „Mester, mikor jöttél ide?” „Bizony, bizony, mondom nektek – felelte Jézus -, nem azért kerestek, mert csodajelet láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre.” Erre megkérdezték tőle: „Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?”  „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.” De ők így folytatták: „Hát te milyen csodajelet teszel, hogy lássuk és higgyünk neked? Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az Írás mondja: Égi kenyeret adott nekik enni.” Jézus erre így szólt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Nem Mózes adott nektek kenyeret az égből, hanem Atyám adja nektek az igazi égi kenyeret. Mert az az Isten kenyere, aki alászállt az égből, és aki életet ad a világnak.” Erre így szóltak hozzá: „Urunk, add nekünk mindig ezt a kenyeret!” „Én vagyok az élet kenyere – felelte Jézus. Aki hozzám jön, többé nem éhezik, és aki bennem hisz, soha nem szomjazik.” . Jn 6, 24- 35

MottóMit tudsz tenni?

 

TEHETETLENSÉG

Milyen kihívó, szinte pimasz a kérdés! Pedig oly ártatlanul kezdődött! „Mester, mikor jöttél ide?” Mit is akartak ezzel mondani? Keresték, majd megtalálták. De mintha nehezteltek volna rá, hogy keresniük kellett, hogy nem rendelkezhettek fölötte kényükre-kedvükre.

Jézus ezért a tulajdonképpen értelmetlen kérdésre nem is válaszol, hanem leleplezi motivációjukat. Ők csak jól akarnak lakni, semmi többet! Pedig Jézus ajánlata ennél sokkal nagyvonalúbb! Örök életre érvényes ajánlatot tesz nekik, romolhatatlan eledelt. És örülnek neki? Nem, hanem saját logikájuk szerint nem ajándékot akarnak, hanem kiérdemelni azt. Jézus nem sértődik meg, hanem konkrét utat mutat, hogy mit tegyenek. Csak hinniük kell, De az is nehezükre esik. Régi emlékeikre hivatkoznak, és azok mögé sorakoznak fel. Jézus még mindig nem sértődik meg, hanem kinyilatkoztatja a mostantól fogva örök ajánlatot: „Aki bennem hisz, soha nem szomjazik.”  Mondhatunk erre nemet?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."