Kiss Ulrich naplója Bőséges fogásHúsvét 3. vasárnapja

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01
Kiss Ulrich naplója Bőséges fogás Húsvét 3. vasárnapja

Bőséges fogás

Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványiaknak a Tiberiás-tó partján.  Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz, továbbá a gaileiai Kánából való Natanael, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány.  Simon Péter így szót hozzájuk: Megyek halászni. Mi is veled megyünk – felelték. Kimentek, és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit. Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az.  Jézus megszólította őket: Fiaim, nincs valami ennivalótok? Nincs – felelték. Erre azt mondta nekik: Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok. Kivetették a hálót, s alig bírták visszahúzni a tömérdek haltól.

 

Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: Az Úr az!  Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öntötte köntösét – mert neki volt vetkőzve -, és beugrott a vízbe.  A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messzi a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: Hozzatok a halból, amit most fogtatok. Péter visszament, és partra vonta a hajót, mely tele volt nagy hallal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló.  Jézus hívta őket: Gyertek, egyetek! A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: Ki vagy?– hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is. Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadás után Jézus megjelent nekik. Jn 21,1-14

 

MOTTÓHozzatok a halból, amit most fogtatok

 

Angyali szám

Szemtanúk sokszor meglepő és ellentmondásosnak tűnő részletekre emlékeznek. Arra, ami nekik és lehet, hogy csak nekik, fontos. Ez sokszor a hitelesség jele, hisz kitalált történetek mentesen az ilyen félreszólásoktól. Miért kérte például Jézus, hogy hozzanak a halból, amit épp fogtak, amikor a parázson már ott illatozott az a hal, amit Jézus fogott, korábban. Vagy ajándékba kapta, és ha igen, kitől? Úgy látszik, mások is voltak jelen, akik névtelenek maradtak, mint a két meg nem nevezett tanítvány, akik velük halásztak. Vajon, ők hogyan élték meg ezt a családias grillpartit? János elbeszélésében Jézus ezúttal nem tanít, csak egyszerűen megvendégeli őket. Szinte mellesleg megemlít egy újabb csodás halfogást, és azt is, hogy 153 halat fogtak. Törhetik a fejüket az egzegéták, hogy miért pont 153? Mindenesetre a csodától nem kábultak el, hanem megszámolták a kifogott halakat, ahogy mindig. Persze a művelt János tudhatta – és ezért is említi a mágikus számot, hogy 153 Isten nevének a számértéke. Ani Elohim – Én vagyok az Isten: S akkor már mindegy, melyik halfogásból kóstolunk. Mindenképp az Úr vendégei vagyunk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."