Kiss Ulrich naplója Apa a legerősebbHúsvét 6. vasárnapja

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
21
Kiss Ulrich naplója Apa a legerősebb Húsvét 6. vasárnapja

Apa a legerősebb

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek.  Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek.”  Jn 14, 23-29

 

Mottó: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat, 

 

Vigasztaló

Múlt héten Jézus meghagyta tanítványainak, hogy szeressék egymást. S íme, most arra buzdít, hogy szeressük őt. Az istenszeretet és az emberszeretet kéz a kézben, egyetlen egyetemes szeretet megnyilvánulásai. S amint a társak szeretete a jele és bizonyítéka a hiteles tanítványnak, úgy a tanítás megtartása a bizonyíték, hogy szeretjük Istent. Van azonban egy sokat ígérő fordulat is ebben a szeretettől átitatott univerzumban, egy plusz, Egy Magis. A Szentlélek úgy lép fel, mint tanító, mint vigasztaló. Mire is tanít? Mindenre. A vigasz konkrét, és szükség is van rá, pótolja a tanítványok édes együttlétét az Úrral. S mint a kisgyerek, aki apja erejével dicsekszik, úgy vigasztalja a Mester tanítványait az Atyával, aki nagyobb nála. Ha Isten velünk, ki ellenünk?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."