Kiss Ulrich naplója Áldott állapotAdvent 4. vasárnapja

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
17
Kiss Ulrich naplója Áldott állapot Advent 4. vasárnapja

Áldott állapot

Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, azért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg azon töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten.  Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki. Magához vette feleségét.  Mt 1, 18-24

MottóFia születik majd, akit Jézusnak nevezel

I H S

Fia születik majd – mondja szó szerint az Úr angyala. Nem „Fiad születik”. Jézus Mária fia. Egyúttal Dávid fia is, a hagyomány folytatója, de nem a vérvonalé. József engedelmeskedett az Úrnak. Elfogadta kérését, magáévá tette. Ez a nagylelkű és alázatos döntés előfeltétele volt annak, hogy az angyali üzenet második fele is megvalósuljon. A névadás, amely program. Egy életre, amely e névvállalás megvalósítója lett. Jézus megváltó lett. Mindennek alapja a teljes bizalom. József bízott az angyalban, mert bízott az Úrban. S ebből fakadt bizalma Máriában is. Ettől kezdve Isten velük volt. A szent családdal, majd a közösséggel melyet a Fiú fog alapítani. Minden a terv szerint történt. Egy név, A Név ígéret lett, majd az ígéret betejesedése.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."