Kiss Ulrich naplójaAdvent 1. vasárnapja

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
28
Kiss Ulrich naplója Advent 1. vasárnapja

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a kapuőrnek megparancsolja, hogy virrasszon. Legyetek hát éberek! Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este, vagy éjfélkor; kakasszóra vagy reggel. Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik! Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok!  Mk 13, 33-37

Mottómindegyiknek kijelöli a maga feladatát

Virrasszatok!

Hogyan lehet éjt nappallá téve virrasztani? „Este, vagy éjfélkor; kakasszóra vagy reggel” ébren lenni? Hisz még az állatok, sőt a növények is pihennek? Hogy a kapuőrnek azt parancsolja, virrasszon, az érthető, hisz nem csak ez a feladata, de őt is felváltják. Hogyan biztosítsuk hát, hogy ne találjon alva minket, ha jön, mégoly váratlanul is? Nos, a kapuőrök nem maguknak virrasztanak, hanem a teljes közösségnek, hogy időben riasszák. Hatalmas a felelősségük. „Mindegyiknek kijelöli a feladatát,” csak úgy értendő, hogy munkamegosztás áll fenn közöttük. Ami azonban azt jelenti, hogy éppúgy meg kell tudniuk bízni egymásban, ahogy a megbízójuk bízott abban, akire egy feladatot bízott! Ne mondjuk hát: „Én csak egy alárendelt vagyok”, ne hárítsuk el a felelősséget, mert a felszólítás a közösség egészének szól: “Virrasszatok”. Virrasztók közössége vagyunk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."