Kim Taegon Szent András áldozópap Csong Haszang Szent Pál és társaik koreai vértanúktöbbségük laikus férfiak, nők és gyermekek voltak

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20
Kim Taegon Szent András áldozópap Csong Haszang Szent Pál és társaik koreai vértanúk többségük laikus férfiak, nők és gyermekek voltak

Történetük

+ A keresztény hit elérte Korea munkája révén elkötelezett laikusok kora 17. században. Erős, élénk közösség alakult ki, amely laikus vezetés alatt virágzott 1836-ig, amikor titokban a párizsi külmissziós társaság tagjai beléptek az országba.

+ Az 1839-es, 1846-os, 1866-os és 1868-as üldöztetések során a keresztény közösség százhárom tagja vértanúként adta életét.

+ Ennek a mártírcsoportnak két kiemelkedő tagja volt az első koreai pap és lelkész, Andrew Kim Taegon és a laikus katekéta, Paul Chong Hasang.

+ A vértanúk listáján püspökök és papok is szerepelnek, de a vértanúk többsége laikus férfiak, nők és gyermekek voltak.

+ II. Szent János pápa 1984-ben szentté avatta Korea vértanúit a koreai szöuli székesegyházban. Együtt a mártírokat Korea mecénásaként tisztelik.

Lelki bónusz

Szeptember 20-án ünneplik azt a napot is, amikor az egyház ünnepli Szent Józsefről nevezett Boldog Mária Terézia (Anna Maria Tauscher van den Bosch), Jézus Isteni Szívének karmelita nővérek alapítójának emlékét. Az evangélikus vallásból megtérő Mary Teresa ihletet kapott az elhanyagolt gyermekek szolgálatára Németországban, és 1912-ben az Egyesült Államokba utazott, és megalapította nővéreinek első közösségét a milwaukee-i érsekségben. Szent József ről nevezett Boldog Mária Terézia 1938-ban halt meg, és 2006-ban boldoggá avatták.

Idézet

„Isten kegyelméből jöttünk a világra; ugyanazon kegyelem által kaptunk keresztséget, az egyházba való belépést és azt a megtiszteltetést, hogy kereszténynek nevezzük magunkat. Mégis mire jó ez, ha önmagunkban keresztények vagyunk, és valójában nem?” - Szent Andrew Kim Taegon

Ima

Istenünk, minden nemzet teremtője és üdvössége! Te csodálatos módon gyermekeid sorába fogadtál egy népet Korea földjén, meghívtad a katolikus hitre, és vértanúid: Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik dicsőséges tanúságtétele által gyarapítottad. Az ő példájukra és közbenjárásukra tégy minket is mindhalálig állhatatossá parancsaid teljesítésében. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."